انتصاب اعضای حقوقی، نائب رئیس و دبیر شورای سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، در بخشی از ابلاغ اعضای حقوقی آمده است؛ نظر به اهمیت موضوع سلامت، ایمنی و محیط زیست در محیطهای مختلف دانشگاه و به استناد ماده 2 آئیننامه اجرایی داخلی شورای سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه بیرجند (مصوب جلسه مورخ 21 اسفند 98 هیأت رئیسه دانشگاه)، به موجب این ابلاغ به مدت دو سال به عنوان عضو حقوقی شورای سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه منصوب میشوید. امید است با اتکال به خداوند سبحان و بهرهگیری از مشارکت و همفکری سایر اعضا در راستای تحقق اهداف و مأموریتهای محوله موفق و مؤید باشید.
براین اساس دکتر حمیدرضا نجفی معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه، به مـدت دو سـال به عنوان نائب رئیس شورای سـلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه منصوب شد. دکتر علی زراعتکارمقدم مسئول راهاندازی شبکه آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه نیز به مـدت دو سال به عنوان دبیر شورای سـلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه منصوب شد.
همچنین طی ابلاغهای جداگانهای از سوی دکتر خامسان رئیس دانشگاه بیرجند، دکتر سید وحید اسلامی معاون اداری و مالی دانشگاه، دکتر محسن آیتی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر علی زنگوئی، معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر محسن خورشیدزاده، معاون دانشجویی، دکتر سیدمرتضی موسوی، رئیس پردیس علوم پایه، دکتر محمدحسین سالاریفر، رئیس پردیس علوم رفتاری، دکتر سید علیرضا ذوالفقاری، رئیس پردیس مهندسی، دکتر علی شهیدی رئیس پردیس کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، دکتر حسن امامی، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دکتر حسین بارانی، رئیس دانشکده هنر، دکتر مصطفی واحدیپور دهرائی، رئیس دانشکده فنی فردوس، دکتر مسعود دیدارخواه، رئیس آموزشکده کشاورزی سرایان، دکتر سامان فرزین مدیر روابط عمومی و اطلاعرسانی و دبیر شورای راهبری مدیریت سبز، دکتر میترا راستگومقدم رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی، دکتر رویا عقیلی، سرپرست درمانگاه فرهیختگان، دکتر رضا سرحدی، مسئول آزمایشگاه مرکزی، دکتر علی ثقه الاسلامی مدیر حراست و دبیر کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه، مهندس علی یعقوبی، مدیر امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی به مدت دوسال به عنوان اعضای حقوقی شورای سـلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه بیرجند منصوب شدند.
در مقدمه آئیننامه اجرایی داخلی شورای سلامت، ایمنی و محیط زیست آمده است؛ موضوع سلامت، ایمنی و محیط زیست در محیطهای مختلف پژوهشی(آزمایشگاهی ـ کارگاهی)، فناوری، آموزشی و رفاهی دانشگاه برای همه و مخصوصاً دانشجویان وکارکنان از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی، تحقیقات و مطالعات تجربی در محیطهای آزمایشگاهی و کارگاهی از نظر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی به طور بالقوه بسیار خطرناک است. لذا، توجه به موضوع بهداشت و سلامت دانشگاهیان و ایمنی و محیط زیست دانشگاه بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، شورای سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه، بعنوان مرجع سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و ارزیابی در این زمینه تشکیل می شود تا محیطی ایمن و سالم در آزمایشگاهها و کارگاهها، مراکز آموزشی، پژوهشی، فناوری و رفاهی فراهم آورد.
هدف از تشکیل شورای سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه (HSE) "ارتقاء ضریب ایمنی تمامی فعالیتهای پژوهشی، آموزشی، دانشجویی، فرهنگی ، اداری و عمرانی به منظور حفظ بهداشت، سلامت و ایمنی افراد، حفظ محیط زیست و همچنین تلاش در جهت پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از کلیه فعالیتها با بهرهگیری از شیوههای علمی و استاندارد در سطح ملی و بین المللی" است.
بررسی تخصصی و پایش سلامت، ایمنی و محیط زیست موجود دانشگاه با بکارگیری متخصصین ذیربط، تدوین و تصویب آییننامهها و شیوهنامههای مشخص به منظور ارتقای سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه، برنامهریزی به منظور آموزش عمومی و تخصصی اعضای هیأت علمی، کارشناسان، تکنسینها، دانشجویان و نیروهای خدماتی در زمینههای مرتبط با موضوع این آیین نامه، بررسی، تأیید و تصویب برنامههای آموزشی و همچنین دستورالعملهای پیشنهادی واحدهای مختلف دانشگاه متناسب با نوع فعالیت شان (مرتبط با موضوع آیین نامه) و ابلاغ آن به حوزه معاونت آموزشی یا پژوهشی دانشگاه جهت اجرا، برنامهریزی، نظارت و ارزیابی سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه و اقدام برای اخذ گواهی کیفیت و استانداردهای لازم از سازمانهای ذیربط در جهت فراهم آوردن زیر ساختهای لازم برای آزمایشگاههای معتمد این سازمانها، بررسی وضعیت ایمنی کلیه واحدهای موجود و جدیدالتأسیس دانشگاه و نظارتهای مرحلهای با هدف ارتقاء الزامات HSE در آنها، برآورد اعتبار سالانه هریک از واحدها و چگونگی هزینهکرد به منظور ارتقاء HSE دانشگاه، طرحریزی مقابله با شرایط اضطراری و تحلیل و ریشه یابی دلایل وقوع حوادث از وظایف این شورا است.