در دانشگاه بیرجند برگزار شد:

نشست هم‌اندیشی احداث و راه‌اندازی مرکز پرتودهی

۲۷ آذر ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۴ کد : ۲۹۷۷۲ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۹۷۵
نشست هم‌اندیشی احداث و راه‌اندازی مرکز پرتودهی استان ۲۷ آذر در سالن شکوه شرق برگزار شد. این جلسه با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس، متخصصان سازمان انرژی اتمی و اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند به منظور بررسی و تبادل نظر در زمینه احداث این مرکز برگزار شد. در این نشست، پتانسیل‌های دانشگاه در زمینه انرژی هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفت و پیگیری‌های لازم برای حل مشکلات مربوط به پروژه‌های عقب‌مانده دانشگاه مطرح شد. همچنین، پیشنهاداتی برای بازدید از سازمان انرژی اتمی و کاربردهای صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای ارائه شد.
نشست هم‌اندیشی احداث و راه‌اندازی مرکز پرتودهی

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، نشست هم‌اندیشی احداث و راه‌اندازی مرکز پرتودهی استان در محل آموزشکده کشاورزی سربیشه امروز ۲۷ آذر در سالن شکوه شرق برگزار شد. 

این جلسه با حضور دکتر نخعی، نماینده مردم شریف سربیشه و نهبندان، خانم دکتر حبیبی، معاون سازمان انرژی اتمی، دکتر جعفری، معاون اقتصادی استاندار، دکتر فیروزآبادی، عضو هیات علمی دانشگاه و متخصص فیزیک هسته‌ای، دکتر فخرایی‌منش، معاون پرتودهی سازمان انرژی اتمی، خانم دکتر مهیار محمدی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند؛ خانم دکتر علیزاده، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه و تعدادی از اعضای هیات علمی و متخصصین برگزار شد.

در ابتدا، دکتر لامعی ضمن عرض خیرمقدم، به پتانسیل‌های دانشگاه در زمینه انرژی هسته‌ای پرداخت. دکتر اکبرپور، معاون پژوهشی به ظرفیت‌های پژوهشی و دستاوردهای تحقیقاتی و دکتر محمدی، معاون اداری مالی، به برخی پروژه‌های عقب‌مانده دانشگاه از جمله آزمایشگاه مرجع دانشگاه پرداختند و از دکتر نخعی، نماینده مجلس، درخواست پیگیری و مساعدت در مجلس و دولت برای حل این مشکلات را داشتند.

دکتر حبیبی، معاون سازمان انرژی اتمی و نماینده تام‌الاختیار دکتر اسلامی، رئیس سازمان، نیز ضمن تشکر از مهمان‌نوازی دانشگاه بیرجند، از دانشگاه برای بازدید از سازمان انرژی اتمی و مشاهده دستاوردها، به‌ویژه در حوزه کاربرد پرتوها در کشاورزی و بهداشت، دعوت نمود. وی همچنین به دستاوردهای حوزه پزشکی و کشاورزی از جمله کاربرد پلاسمای سرد در درمان سرطان و دیابت اشاره کرد.

دکتر فخرایی‌منش، معاون پرتودهی سازمان انرژی اتمی، نیز به کاربردهای متنوع پرتوها و فناوری هسته‌ای در حل نظام مسائل کشور اشاره کرد.

دکتر نخعی، نماینده مردم شریف سربیشه و نهبندان، نیز با توجه به مسئولیت کمیته انرژی هسته‌ای و انرژی‌های نو در کمیسیون انرژی مجلس، به اهمیت پیگیری قانون‌گذاری در کاربردهای صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای پرداخت و پیشنهاد برگزاری جلسه‌ای با اعضای هیات علمی دانشگاه بیرجند متخصص در امر انرژی را مطرح نمود. وی با اشاره به ظرفیت‌های انرژی اتمی در ایران و سطح علمی بالای دانشگاه بیرجند، برای احداث آزمایشگاه مرجع دانشگاه و مرکز حفظ آثار مکتوب شرق قول مساعد داد. وی همچنین طی پیشنهاد خانم دکتر حبیبی مبنی بر احداث مرکز درمان سرطان با پلاسمای سرد در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قول مساعد برای پیگیری داد.

این نشست با هدف بررسی و تبادل نظر در زمینه احداث و راه‌اندازی مرکز پرتودهی استان برگزار شد و با ارائه نظرات و پیشنهادات ارزشمند حضار، به نتایج مطلوبی دست یافت. امید است که با پیگیری‌های نمایندگان مجلس و همکاری‌های بین‌دستگاهی، این پروژه‌ها به زودی به مرحله اجرا برسند و به توسعه علمی و فناوری استان کمک کنند.

کلیدواژه‌ها: مرکزپرتودهی انرژی هسته ای پلاسما درمان پرتودهی سازمان انرژی اتمی سربیشه

آخرین ویرایش۲۷ آذر ۱۴۰۳