به همت اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند صورت گرفت:
ثبت پروژه بینالمللی بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران)
پروژه بینالمللی بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران) در کنسرسیوم بین المللی متشکل از دانشگاههای آلمان و قطر ثبت شد.
دکتر پوررضابیلندی، عضو هیأت علمی گروه آموزشی علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به همراه تیم پر تلاشی از اعضای هیأت علمی، در راستای ایجاد ارتباط با دانشگاهها و سازمانها و مراکز پژوهشی علمی بینالمللی به منظور شناساندن ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاه بیرجند، گسترش همکاریهای دو جانبه آموزشی، پژوهشی و فناوری با کشورهای جهان، همکاری در تبادل استاد و دانشجو با خارج از کشورو ارتقاء رتبه دانشگاه در پایگاههای ملی و بینالمللی، پروژه ای را با عنوان "بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران)" با همکاری چندین مؤسسه و دانشگاه بین المللی از آلمان و قطر به ثبت رساند.
بدین ترتیب دانشگاه بیرجند در رقابت با دانشگاهها و مؤسسات قدرتمند داخلی و خارجی موفق شد به کنسرسیومی بین المللی متشکل از دانشگاه صنعتی برلین (جز 100 دانشگاه اول دنیا)، دانشگاه دولتی قطر (تنها دانشگاه دولتی کشور قطر و جز 400 دانشگاه اول دنیا)، و دو موسسه فنی- مهندسی و آموزشی آلمانی وارد شود.
دکتر پوررضا بیلندی، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به عنوان مسئول پروژه و نماینده دانشگاه بیرجند (طرف ایرانی پروژه) پیشنهاد برای دعوت دکتر محمدعلی شهیدی، دکتر عباس خاشعی سیوکی، دکتر محمدعلی بهدانی و دکتر هادی معماریان 4 تن از اعضای هیأت علمی گروه های علوم و مهندسی آب، زراعت و اصلاح نباتات و منابع طبیعی و آبخیزداری را به عنوان همکار به رئیس کنسرسیوم داد.
وی ابراز امیدواری کرد که ماحصل این همکاری علمی منجر به انتقال تکنولوژی، یافتن راه حلهای پایدار و اجرایی در خصوص استفاده از آبهای نامتعارف برای کشت زعفران (بهعنوان محصول استراتژیک خراسان جنوبی) و همچنین همکاریهای بعدی در قالب تفاهم نامههایی بین طرفهای این کنسرسیوم گردد.