کنفرانس خبری اولین همایش ملی مدلسازی و فناوری های جدید در مدیریت آب با حضور اصحاب رسانه (امروز ۲۶مهر) در محل سالن همایش های دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند برگزار شد.

کنفرانس خبری اولین همایش ملی مدلسازی و فناوری های جدید در مدیریت آب با حضور اصحاب رسانه (امروز ۲۶مهر) در محل سالن همایش های دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند برگزار شد.

۲۶ مهر ۱۳۹۷ | ۱۵:۵۶ کد : ۳۸۶ اخبار دانشکده
تعداد بازدید:۹۹۰

کنفرانس خبری اولین همایش ملی مدلسازی و فناوری های جدید در مدیریت آب با حضور اصحاب رسانه (امروز 26مهر) در محل سالن همایش های دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، در این نشست خبری دکتر ابوالفضل اکبرپور دبیر همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب گفت: 29 و 30 آبان 97 اولین همایش ملی مدل سازی و فناوری‌های جدید در مدیریت آب، در دانشگاه بیرجند با حضور محققان آب کشور برگزار می‌شود.

دبیر همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید این همایش را به عنوان یکی از رویدادهای علمی که چالش های اصلی مدیریت منابع آب را مورد توجه قرار می دهد معرفی کرد و اظهار داشت: مشکل آب گریبان گیر جامعه ما شده است، و این امر نشان دهنده کمبود آب در استان است.

دکتر اکبرپور افزود: میزان بارندگی‌ها در استان خراسان جنوبی ۱۷۰ میلی متر در سال بوده است که در سال زراعی گذشته میزان بارندگی‌های به ۷۸ میلی متر رسیده که این امر نشان می‌دهد با کمبود و بحران آب مواجه هستیم.

دبیر همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب به آمار وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: 309 دشت کشور وضعیت بحرانی دارند که از این تعداد می‌توان به دشت‌های استان کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و اصفهان اشاره کرد.

دکتر اکبرپور با بیان اینکه ۲۵ دشت خراسان جنوبی جزو دشت‌های ممنوعه هستند اعلام کرد: ۸۵ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی است و این امر نشان از کشاورزی ‌های ناکارآمد دارد.

وی با اشاره به پرت 30 درصدی شبکه توزیع آب اعلام کرد؛ اگر برای این وضعیت چاره اندیشی نشود، با تنش آبی رو به رو می‌شویم.

دبیر همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب بیان کرد: در ۲۰ سال گذشته میزان آب استحصال شده از سفره‌های آب زیر زمینی ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بوده که این مقدار امروز به ۱۰۶ میلیارد متر مکعب رسیده است.

دکتر اکبرپور آگاهی بخشی به مردم در مدیریت مصرف آب و کاهش مصرف آب را از جمله اهداف این همایش دانست و تصریح کرد: مدلسازی و مدیریت آب های زیرزمینی، مدلسازی و مدیریت آب های سطحی، سیستم های انتقال آب، پدافند غیر عامل در آب، هیدروانفورماتیک و محاسبات نرم در مهندسی آب، فناوری های نوین در پایش کیفی آب از جمله محورهای اصلی این همایش ملی است.

وی افزود: تاکنون ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که 32 داور، این مقاله‌ها را داوری خواهند کرد.

 دکتر محمد اکبری، دبیر اجرایی همایش ملی مدل سازی و فناوری‌های جدید در مدیریت آب نیز در این نشست اظهار کرد: دانشجویان با حضور در این همایش، امتیازات مثبتی را کسب خواهند کرد.

دبیر اجرایی همایش ملی مدل سازی و فناوری‌های جدید در مدیریت آب خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی از جمله بحث انتقال آب از دریای عمان به استان، برگزاری چهار کارگاه تخصصی و عملیاتی در حوزه مدیریت آب و ایجاد نمایشگاه تخصصی آب از جمله برنامه‌های جانبی این همایش است.

آخرین ویرایش۲۶ مهر ۱۳۹۷