سالروز درگذشت دکتر رضا قنادان گرامی باد.

۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۱:۱۵ کد : ۱۳۹۶۷ اخبار اخبار برگزیده اخبار مهم
سالروز درگذشت دکتر رضا قنادان گرامی باد.

17 مرداد ماه سالروز درگذشت دکتر رضا قنادان، ادیب و محقق زبان و ادبیات فارسی است.

دکتر رضا قنادان در 22 بهمن 1327 در بیرجند به دنیا آمد و پس از طی دوران دبستان و دبیرستان در بیرجند و پس از اخد مدرک دیپلم جهت ادامه تحصیل به دانشگاه فردوسی مشهد رفت.

وی از دانشکده‌ ادبیات و علوم انسانی آن دانشگاه در رشته‌ زبان و ادبیات انگلیسی فارغ‌التحصیل شد. بعد از دانش‌گاه لنکستر در انگلستان در رشته‌ ادبیات انگلیسی فوقِ لیسانس‌ و سپس‌ دکترا گرفت‌.

وی سال‌ها با عنوان استادیار گروه زبان و ادبیات انگلیسی عضو هیأت علمی دانش‌گاه فردوسی (مشهد) بود. وی تا یک‌سال پس‌ از انقلاب سال ۱۳۵۷ در آن دانشگاه ادبیات انگلیسی تدریس‌ می‌کرد.

قنادان پس‌ از تعطیل شدن دانشگاه‌ها به آمریکا رفت و در دانشگاه‌های جرج‌تاون‌، دی‌.‌سی‌، ونیز کالج نُووا به تدریس‌ مشغول شد. وی همچنین  مسؤولیت یکی از برنامه‌های انگلیسی آموزش‌ و پرورش‌ در شهر واشنگتن دی‌سی را به عهده داشت و در باره‌ی شعر و ادبیات فارسی به تحقیق مشغول بود. این منتقد و محقق ادبیات فارسی، در 17 مرداد 1397 در امریکا از دنیا رفت.

از مرحوم قنادان در زمان حیات آثاری چون ار مشرق پیاله و معنای معنا منتشر شده بود.

موزه و مرکز اسناد و مفاخر دانشگاه بیرجند، سالروز درگذشت این استاد فرهیخته و علاقمند به حوزه زبان و ادبیات فارسی را گرامی می دارد.

آخرین ویرایش۱۸ مرداد ۱۴۰۰